“Public Speaking met humor”

Een traject voor ondernemers of ‘verkopers’ die hun publiek écht willen raken met ernstige boodschappen en dat dánkzij humor.

Ik help jou om van jouw presentatie een humoristische experience te maken zonder dat je daarvoor een comedian hoeft te worden. Je klanten in het publiek zullen smullen.

Is dit voor jou herkenbaar?

 • Je krijgt applaus na jouw presentatie, maar het is eerder een ‘beleefd’ applaus.
 • Je gebruikt een powerpoint, maar je zou zélf graag nog wat meer power uitstralen om je point te maken.
 • Je valt niet echt op tussen andere sprekers.
 • Je voelt je aangetrokken tot sprekers die presenteren mét humor. Niet dat je verliefd op hen bent… 😉  Je wil dat gewoon óók graag kunnen.
 • Je vraagt je af of je ook grappig kan zijn óp een podium.
 • Een lach in jouw publiek is eerder een toevalstreffer.
 • Je vindt humor uitproberen spannend én je hebt er goesting in om net dát avontuur aan te gaan.

Hoe geweldig zou het voor jou als ondernemer of ‘verkoper’ zijn…

 • Als je niet enkel een boodschap brengt, maar dat je publiek in je verhaal meegezogen wordt?
 • Als je jouw publiek vol prospects ziet genieten?
 • Als je jouw publiek stil kan krijgen én kan doen lachen?
 • Als je jouw speaking skills naar de next level kan brengen?
 • Als jouw boodschap én jouw aanbod langer blijven nazinderen?
 • Als je jouw ernstige boodschappen met humor kan brengen?
 • Als je een publiek aan je lippen hebt hangen?
 • Als jij de spreker bent waarover nog gesproken wordt tijdens de netwerkbabbel achteraf?

Kruid jouw talk met humor. Ga voor de ‘amuse bouche’ onder de presentaties. Zo eentje waar jouw prospects het recept van komen vragen.

Ok. Hoe wordt een lach in jouw publiek meer dan een toevalstreffer?

De 4 FUNdamenten van dit traject 😉

 

Public speaking 2.0.

 Ik help je met de shift van ‘publiek spreken’ naar ‘publiek boeien’. Verwacht je aan mijn beste sprekerstips die ik de voorbije twintig jaar meer en meer ben gaan toepassen tijdens keynotes. Mijn publiek verwoordt mijn spreekstijl vaak als ‘heel spontaan’. Ik beken: onder die spontaniteit zit een ware ambacht verscholen. Mijn verbaal vakmanschap geef ik met veel passie en goesting aan jou door. De mensen in jouw publiek zullen voortaan ook aan jouw lippen hangen.

Jouw humorformule

Een publiek apprecieert een spreker met humor enorm. Maar reality check… om een lach te verdienen heb je meer nodig dan een grappige cartoon. Humor is geen evidentie. Samen komen we tot jouw humorformule. Een comedian hoef je niet te worden (is ook mijn ambitie niet), maar na dit traject ga je inzichten uit comedy kunnen toepassen in jouw talk. Wees gerust, de ernstige boodschappen die je brengt zullen des te harder blijven nazinderen.

Energiemanagement

 Humor is durven. Je hebt wat lef nodig om je te kunnen smijten én om wat minder serieus te zijn. Je eigen energie op het podium kunnen managen is dus cruciaal. Podiumpower rules. Waarom? Jouw energie heeft een impact op de mensen in je zaal. En wanneer de energie in het publiek goed zit, kom je veel sneller in je flow. That’s where the magic happens. Jawel, de beste humor ontstaat nog steeds vanuit een spontaniteit . En energiemanagement? Dat is al jaren mijn expertise bij ‘çava çava!’.

Co-creatie

Met tools en tips alleen ben je er nog niet. Je gaat actief aan de slag om jouw presentatie te transformeren. Ik ben je mentor en denk mee in one-on-one calls. Je krijgt ook individuele feedback op jouw uitgeschreven scenario. Samen kneden we  jouw zotste ideeën tot een vloeiend geheel.

Kies je voor de vette versie van het traject, dan testen we je humoristische evolutie elke live dag uit bij de andere deelnemers én wat vers publiek. Noem het gerust een  try-out met publiek dat ik voor jou opwarm. Tussen die live dagen door ga je regelmatig nog wat inspiratiesnacks ontvangen en kan je feedback vragen in de groep of aan mij via whatsapp.

Drama en humor gaan hand in hand. heb jij niet toevallig een product in de aanbieding dat een pijnpunt van jouw klant oplost? Ik ruik kansen! 😉

De ‘amuse bouche’ onder de keynotes?
👉 Je publiek zal spijt hebben dat het ‘op’ is. Jouw verhaal zal smaken naar méér!

Wat is de impact van humor op jouw publiek én business?

 • Humor doet mensen geboeid luisteren.
 • Jouw verhaal wordt vaker naverteld.
 • Humor legt een link tussen jou(w) boodschap en een goed gevoel.
 • Humor maakt jouw boodschap duidelijker.
 • Humor schept vertrouwen. Goed voor jouw ‘know-like-trust-factor’, niet?
 • Humor zorgt voor meer openheid in het publiek.
 • Je zal meer betrokkenheid ervaren vanuit het publiek.
 • Na de lach komt de aandacht. Je maakt je toehoorders gewoon klaar voor jouw boodschap of offer. 😉

Goesting gekregen?

Meld je aan voor het ingangsexamen (grapje ;))

Even héél serieus: als je het voelt kriebelen én je hebt een topic voor jouw presentatie in gedachte, dan ben ik heel graag jouw mentor. Zit je nog met vragen of bedenkingen, dan kan je een vrijblijvende intake inplannen via deze link of vul het contactformulier in.

Our roads to your punch lines

Trajecten voor ondernemers die hun publiek écht willen raken met ernstige boodschappen en dat dánkzij humor.

sprekerswiskunde
goed + humor =  héél goed

Goesting gekregen?

Meld je aan voor het ingangsexamen (grapje ;))

Even héél serieus: als je het voelt kriebelen én je hebt een topic voor jouw presentatie in gedachte, dan mag je je inschrijven. Zit je nog met vragen of bedenkingen, dan kan je een vrijblijvende intake inplannen via deze link of vul het contactformulier in.

Met humor scoor je bij jouw klanten méér dan een beleefd applaus.

“Wat kan deze vrouw ontzettend humoristisch en boeiend vertellen”

Chloë Leeman

Office Odette

“Veerle is een topspreekster. Heel grappig en ad rem. Ze heeft heel veel energie en dat straalt ze ook af op het publiek. Er is heel veel beweging en actie, en iedereen doet mee.”
Dirk Schraepen

Compagnonne

De humoristische stijl, de lichtheid is een heel grote troef die nog veel doet verder dromen.
Frank Vermeulen

Near Grid Solutions

Goed gebracht, veel storytelling (en dat blijft goed hangen). Veel positieve vibes, leuke humor (werkt altijd).”

Kristien Haezebrouck

Sportwerk Vlaanderen

“Veerle bracht een logisch opgebouwde en heldere keynote, met een grote portie gezonde humor. Haar aanpassingsvermogen aan de groep was groot. Dynamisch en energie-gevend, maar ook echt leerrijk.”
Thomas Marynissen

Antwerp Management School

“Wijze van lesgeven tijdens de Ergo Wake Up Call was uniek en dient als belangrijkste
leermoment. Zeer fijne humoristische aanpak, er was geen gelegenheid voor afleiding of concentratieverlies”

BASF

Interessante opleiding, vlot en met humor gegeven. Zeer fijn om oefeningen te doen en effect te voelen. De trainer was heel enthousiast en bracht de boodschap duidelijk en boeiend over! TOP

Linda Van Bogaert

BASF

Wat een dynamische en gemotiveerde spreekster. Ze wist het interessant te houden door humor in te bouwen. Iedereen bleef hierdoor alert. Interessant & duidelijk uitgelegd met blijvende impact.
Anoniem

BASF

“Top! Door haar rustig praten, super humor, live voorbeelden en anekdotes maakt ze alles helder en behapbaar. Heel bruikbare informatie en zeer energizing!”

Gretl Lernout

People@Work

Het is een kunst om mensen geïnteresseerd te maken én te houden. Door Veerles vlotte, humoristische stijl slaagt ze erin om mij anderhalf uur geboeid te houden.
Andy

BASF

“Bedankt voor de geweldige keynote in Portugal. Zelden een spreker gezien die het publiek gedurende een volledig uur zo wist te boeien (en ik heb al wat congressen & keynote events achter de rug. Dit was een talk met een lach en een traan. Blijft bij.”

Britta Baeke

Travel Like A Pro

“Wat ik uitstekend vond is de manier hoe jij saaie maar o zo noodzakelijke ergonomie op een humoristische manier aanbrengt! Dat blijft hangen!”

Sabine