Ergo Wake Up Call

Offline/Online

De gedrevenheid van werknemers doet hen in hun scherm kruipen en met een kromme rug op hun dure (ergonomische) stoel zitten. Ze blijven ‘goed’ doorwerken zonder rugvriendelijke pauzes te nemen. Onafgebroken zitten heeft gevolgen waar ze niet blind voor mogen zijn. Deze presentatie zorgt voor een wake up call voor uw personeel! Het is een interactieve presentatie die ogen opent.

“De ‘Ergo Wake Up Call’ werd door Veerle zeer origineel en met een hoog  ‘Walk the talk’ principe gegeven.Door haar aanstekelijk energiepeil werd het energiepeil van de groep hoog gehouden.  Al onze medewerkers hebben het dynamisch zitten concept aan de lijve ondervonden en bijgevolg ook omarmd. Een succesvolle workshop!”

Diederik Vermoesen

Siemens Gamesa

“Onze ambassadeurs waren laaiend enthousiast om aan onze ergocampagne te beginnen na de ‘Ergo Wake Up Call’. We kregen heel wat positieve reacties over jouw presentatie: Perfecte mix tussen theorie, oefeningen en anekdotes. Dit is echt op jouw lijf geschreven, Veerle.” 

Anke De Waele

delaware

INHOUD VAN DEZE OPLEIDING

De scherpste focus van deze ‘Ergo Wake Up Call’ ligt op het wakker schudden van jouw personeel op een interactieve, dynamische en humoristische manier. Deelnemers krijgen een flinke portie tot de verbeelding sprekende anekdotes en veelzeggende oefeningen die stuk voor stuk gelinkt worden aan ergonomische principes.

Bewustmaking zitschade

Een perfect getunede bureaustoel is geen waterdichte bescherming tegen fysieke klachten. Er is nog steeds een verhoogd arbeidsrisico. Vanaf één uur onderbroken zitten schakelt het lichaam terug naar een slaapmodus. Wat zijn de gevaarlijke gevolgen van zitten op fysiek én mentaal vlak?

Ergo check points

De belangrijkste ergonomische checkpoints in functie van een veilige bureausetting (bureaustoel, toetsenbord, scherm, muis,…) worden samen overlopen. Welke strategie zorgt voor een minimale belasting op de gewrichten?

Ergo oefeningen

Veel mensen proberen al dat stilzitten vaak ‘goed te maken’ met wat sporten na de uren. Helaas, de zitschade kan niet worden gecompenseerd omdat zitten op zich schadelijk is. Welke haalbare oefeningen kunnen jouw werknemers overdag doen om de gevolgen te voorkomen?

90 minuten

“Een typische reactie van deelnemers is dat ze zich niet verwacht hadden aan zo’n levendige en leerrijke opleiding over ergonomie!”

Veerle Franqui

çava çava!

“Veerle had in geen tijd de volledige zaal in haar ban.  Iedereen deed enthousiast mee. Kortom, een super sessie die we hard kunnen aanbevelen. Het heeft ons in ieder geval aan het denken gezet” 

Tanja De Greve

Ontex

“Het was een verhelderende opleiding die een mens aan het denken zet. De inzichten en oefeningen zijn een ‘wake-up call’ die me duidelijk maakt dat mijn fysieke toestand toch niet is zoals die hoort te zijn. Veerle kan echt wel awareness creëren bij de deelnemers. Ze betrekt iedereen. Sterk”

Deelnemers

BASF

“Ik wilde je nog even laten weten dat iedereen de Ergo Wake Up Call gisteren TOP vond! En helemaal overtuigd van de lesgeefster! SUPER!!! Vraagt naar meer!

Julie Debrauwer

Sioen

‘çava çava!’ is een erkende dienstverlener van de KMO Portefeuille. Deze opleiding afzonderlijk komt niet in aanmerking voor de KMO Portefeuille. Deze opleiding komt weliswaar ook aan bod in het  ‘ERGO traject‘. Dat traject is wel subsidiabel waardoor jouw KMO tot 30% van het nettobedrag kan laten subsidiëren. Lees hier meer info over de KMO Portefeuille.