Ergo Wake Up Call

Een interactieve presentatie die ogen opent

De gedrevenheid van werknemers doet hen in hun scherm kruipen en met een kromme rug op hun dure (ergonomische) stoel zitten. Ze blijven ‘goed’ doorwerken zonder rugvriendelijke pauzes te nemen. Onafgebroken zitten heeft gevolgen waar ze niet blind voor mogen zijn. Deze presentatie zorgt voor een wake up call voor jouw personeel!

“De ‘Ergo Wake Up Call’ werd door Veerle zeer origineel en met een hoog  ‘Walk the talk’ principe gegeven. Door haar aanstekelijk energiepeil werd het energiepeil van de groep hoog gehouden.  Al onze medewerkers hebben het dynamisch zitten concept aan de lijve ondervonden en bijgevolg ook omarmd. Een succesvolle workshop!”

Diederik Vermoesen

Siemens Gamesa

“Onze ambassadeurs waren laaiend enthousiast om aan onze ergocampagne te beginnen na de ‘Ergo Wake Up Call’. We kregen heel wat positieve reacties over jouw presentatie: Perfecte mix tussen theorie, oefeningen en anekdotes. Dit is echt op jouw lijf geschreven, Veerle.”

Anke De Waele

delaware

INHOUD VAN DEZE OPLEIDING

De scherpste focus van deze ‘Ergo Wake Up Call’ ligt op het wakker schudden van jouw personeel op een interactieve, dynamische en humoristische manier. Deelnemers krijgen een flinke portie tot de verbeelding sprekende anekdotes en veelzeggende oefeningen die stuk voor stuk gelinkt worden aan ergonomische principes.

Bewustmaking zitschade

Een perfect getunede bureaustoel is geen waterdichte bescherming tegen fysieke klachten. Er is nog steeds een verhoogd arbeidsrisico. Vanaf één uur onderbroken zitten schakelt het lichaam terug naar een slaapmodus. Wat zijn de gevaarlijke gevolgen van zitten op fysiek én mentaal vlak?

Ergo check points

De belangrijkste ergonomische checkpoints in functie van een veilige bureausetting (bureaustoel, toetsenbord, scherm, muis,…) worden samen overlopen. Welke strategie zorgt voor een minimale belasting op de gewrichten?

Ergo oefeningen

Veel mensen proberen al dat stilzitten vaak ‘goed te maken’ met wat sporten na de uren. Helaas, de zitschade kan niet worden gecompenseerd omdat zitten op zich schadelijk is. Welke haalbare oefeningen kun je overdag doen om die gevolgen te voorkomen?

Maximum aantal deelnemers

Maximum 30 deelnemers offline en 15 deelnemers online

90 minuten

Online of Offline

“Een typische reactie van deelnemers is dat ze zich niet verwacht hadden aan zo’n levendige en leerrijke opleiding over ergonomie!”

Veerle Franqui

çava çava!

“Het was een verhelderende opleiding die een mens aan het denken zet. De inzichten en oefeningen zijn een ‘wake-up call’ die me duidelijk maakt dat mijn fysieke toestand toch niet is zoals die hoort te zijn. Veerle kan echt wel awareness creëren bij de deelnemers. Ze betrekt iedereen. Sterk.”

Deelnemers

BASF

“Ontspannend, leerrijk en nuttig tegelijk. Een aanrader!

Tanguy Waterschoot

Ravago

“Merci, Veerle. Leerrijk en cool!”

Marijn Cobbaert

Premium Sound Solution

“Zeer enthousiast, gemotiveerd en gepassioneerd gebracht. Zelden zo’n enthousiaste trainer meegemaakt.”

Een enthousiaste deelnemer

BASF

Het is een kunst om mensen geïnteresseerd te maken én te houden. Door Veerles vlotte, humoristische stijl slaagt ze erin om mij anderhalf uur geboeid te houden. Bovendien geloof ik ook echt dat deze opleiding een verschil kan maken in de praktijk, omdat de info praktisch toepasbaar is en ‘blijft hangen’.”

Een geboeide deelnemer

“Nogmaals een dikke dankjewel voor de hele leuke opleiding van deze morgen. Dit was inderdaad een Wake Up Call.

Een wakker geworden deelnemer

Premium Sound Solutions

“Een zeer vlotte en interactieve opleiding! Dit was een van de beste trainers die ik al gehad heb. Je zag dat ze heel gepassioneerd was en ze het met plezier deed. Ik vond heel de presentatie
interessant omdat je zonder dat je het beseft heel slechte bewegingen kunt doen voor je rug. Ze kan zo goed presenteren waardoor mijn volle concentratie bij haar was.”

Een heel tevreden deelnemer

BASF

“Veerle had in geen tijd de volledige zaal in haar ban.  Iedereen deed enthousiast mee. Kortom, een super sessie die we hard kunnen aanbevelen. Het heeft ons in ieder geval aan het denken gezet”

Tanja De Greve

Ontex

“Ik wilde je nog even laten weten dat iedereen de Ergo Wake Up Call gisteren TOP vond! En helemaal overtuigd van de lesgeefster! SUPER!!! Vraagt naar meer!

Julie Debrauwer

Sioen

“Een ideale mix tussen tips, theorie en fysieke oefeningen”

Een tevreden deelnemer

“Wat een interessante manier om te sensibiliseren rond ergonomie! De online sessie vind ik ook super aangepakt en zelfs een meerwaarde!”

Een blije deelnemer

Veerle, ik kreeg enkel maar positieve reacties: een goede mix tussen theorie en oefeningen. ‘Easy to use tips’ om je werkplek in te richten en ‘refuel pitstops-breaks’. An uplifting and energetic session!

Annemie De Strooper

H&M

“De sterkste punten? De stijl en aanpak van Veerle met de nodige dosis humor. Er is ook ruimte voor interactie met de deelnemers. Een energiegevende sessie die goesting doet krijgen om ermee aan de slag te gaan!”

Een analyserende deelnemer

Een top-opleiding! Wat een opgewekte manier van lesgeven! Met veel overtuiging gebracht. Heel gemakkelijk om anderhalf uur te volgen!”

Een heel blije deelnemer

BASF