DE MENTALE BOOST Challenge

BrengT jouw medewerkers in 6 weken naar minder stress en meer mentale energie

Brengt de positieve drive van jouw medewerkers hen te vaak in overdrive?

Komt dit bekend voor in jouw organisatie? Hoor je het jouw collega’s al zeggen?

 • “Ik ben heel gedreven of ambitieus en verlies mezelf daardoor vaak in ‘de veelheid’ van het werk.
 • “Ik zeg vaak dat ik het ‘druk druk druk’ heb, maar ik schiet niet in actie met de zaken die me echt vooruit kunnen helpen.” 
 • “Ik snak naar meer rust, maar mijn hoofd blijft koppig doorwerken na de werkuren.”
 • “Ik wil niet meer op alles ‘ja’ wil zeggen, maar met ‘nee’ zeggen heb ik het moeilijk.”
 • “Ik wil mezelf beschermen tegen die ene ziekte die zoveel gedreven mensen overkomt (=burn-out).

Ons ook

VEERLE:

 • Ik ben een enthousiasteling. Heel wat zaken, te veel zaken, kunnen mij enthousiast maken. Ik heb de kunst en de kracht van ‘nee’ zeggen moeten ontdekken.
 • Ik weet ook hoe het voelt om het ‘druk druk druk’ te hebben en niet tot rust te komen. Het overkomt me gelukkig heel wat minder dan vroeger.
 • Ik geef opleidingen rond energiemanagement en kom dagelijks mensen tegen die op de rand staan van een burn-out. Ze zijn moe, ze skippen pauzes en zeggen dat ze geen keuze hebben. Al te vaak heb ik gezien dat ze het moeilijk hebben om ‘nee’ te zeggen, maar uiteindelijk zeggen ze iets later ‘nee’ met een doktersbriefje.

INE:

 • Laat ik mijn temperament volledig gaan, dan doe ik eerst en denk ik dan pas na… Even later doe ik dan toch weer verder, al dan niet met wat aanpassing.
 • Vroeger kon ik mijn tijd en vooral mijn energie steken in dingen (en ja, ook mensen) die me meer leeg zogen dan dat ze me energie gaven.
 • Vandaag sta ik veel bewuster in het leven, weet ik veel beter hoe ik – figuurlijk gesproken – in elkaar zit en wat mij drijft.  Ik kan nu veel makkelijker de dingen opzoeken die me energie geven en loslaten wat me energie kost.  Als mental coach werk ik met (zeer) ambitieuze mensen die zichzelf daarbij al te gemakkelijk dreigen voorbij te lopen. Om hen uit die burn-out zone te houden begeleid ik hen rond mindset, motivatie, assertiviteit en zelfvertrouwen

Wat jij zoekt voor jouw medewerkers is dat:

 • ze de klik kunnen maken na een werkdag zodat ze kunnen genieten van hun vrijetijd én ze de volgende dag weer kunnen presteren.
 • ze sneller in een prestatiemodus kunnen komen aan het begin van een werkdag.
 • ze assertiever worden: de dapperheid vinden om ‘nee’ te kunnen zeggen wanneer het eigenlijk moet. 

Hoe een vorige deelnemer haar mentale boost challenge ervaarde:

“Na twee burn-outs weet ik dat, als ik niet oplet, er een nieuwe burn-out op mij staat te wachten. De nood aan deze challenge zat hoog bij mij. Toen ik me wou inschrijven voor deze Mentale Boost Challenge kreeg ik thuis de reactie “Je hebt het al zo druk. Je gaat er nu toch niet nog een challenge bij doen?”. Achteraf gezien ben ik heel blij met mijn reactie op die vraag: “Jawel, dit doe ik voor mezelf”. Het heeft me deugd gedaan weer wat bewuster voor mezelf te zorgen. Na deze zes weken leef ik minder op automatische piloot. Ik voel sneller dat ik in overdrive ga. Ik geef mezelf meer tijd.”

Marianne

Welkom bij de mentale boost challenge!

Met deze challenge krijgen jouw medewerkers dagelijks gevarieerde opdrachten voorgeschoteld om hun brein gaandeweg merkbaar te versterken en veerkrachtiger te maken. 

ik (Veerle Franqui van ‘çava çava!’) en Ine Vercammen (In2Mental) helpen jouw medewerkers stevig op weg om het maximale uit hun mentale batterij te halen.

 

Waarom eens geen workout voor het trainbare brein organiseren?

Geef jouw medewerkers de kans om mee te doen met deze challenge en ze zullen...

 • Minder gejaagdheid ervaren door enkele strategische nieuwe gewoontes.
 • Echt loskomen van hun werk na een werkdag.
 • Sneller verlost geraken van dat lastige gevoel na negatieve feedback, een fout, een rake opmerking,… 
 • Zichzelf beschermen tegen overmatige stress.
 • Sneller in een prestatiemodus komen aan het begin van een werkdag.
 • Ontdekken welke moodchangers ze kunnen inzetten om zichzelf een boost te geven. 
 • Een actie mindset krijgen waarmee ze het gat tussen weten en doen superklein krijgen.
 • Eindelijk meer voor zichzelf zorgen.
 • Ontdekken hoe ze zichzelf kunnen opladen aan het begin van een werkdag en hoe ze zichzelf kunnen ontladen tijdens en na een werkdag.

Waarom maakte ik deze challenge met Ine?

Ik had haar boek gekocht, gelezen en ik was verkocht. Dit zijn de woorden die ik hierover postte op sociale media:

Schatti, hoelang nog voor je boek uit is? Wanneer krijg ik je terug?” Jep, ze hebben thuis opgemerkt dat ik gegrepen ben geweest door een boek over ‘mentale vrijheid en veerkracht’.

Ik lees wel vaker boeken om inzichten te verwerven in stressmanagement, maar dit boek is van een aparte categorie. Mannekes, dit boek moest uit! Het verhaal is uniek. Ine Vercammen werkte jaren op de luchthaven, kreeg haar ontslag en tijdens haar opzegperiode ontploften er twee bommen. Tranen zijn over mijn wangen gerold, de spanning heb ik gevoeld en kippenvel heb ik zien verschijnen. 

Maar het verhaal is ook zo herkenbaar, dat bewees mijn knikkende glimlach tijdens het lezen. Ook ik heb in mijn leven al werkonzekerheid gevoeld, ook ik heb de wereld van onder mijn voeten voelen wegzakken tijdens een ontslaggesprek, ook ik ben trouw willen blijven aan mezelf tijdens een opzegperiode… en ook ik heb mijn weg moeten zoeken.

Ine verwoordt haar gedachten heerlijk herkenbaar. Heel deugddoend om eens een verhaal over ambitie, werkonzekerheid, collegialiteit, veerkracht, liefde, positiviteit, zelfvertrouwen en kwetsbaarheid te lezen. Gaandeweg in het boek geeft ze, als handige extra’s, doorleefde veerkrachttips mee. Ik voelde trots op Ine voor het traject dat ze heeft afgelegd. Loved it. Read it.”

Hoe een vorige deelnemer haar mentale boost challenge ervaarde:

“Voor de challenge was ik altijd doodmoe op het einde van een werkdag. Helemaal leeg en geen zin om nog iets te ondernemen… Door bewuster om te gaan met de impressies, stress- en/of energieniveau doorheen de dag kan ik mijn krachten beter doseren en nog plezier beleven met mijn gezin op het einde van de dag. Het klinkt contradictorisch maar door de focus op zichzelf te leggen (zelfbewustzijn), zijn we meer aanwezig voor de anderen.

Marianne

INHOUD

 • Deze challenge is opgebouwd uit 6 modules die week per week vrijgegeven worden.
 • Aan het begin van elke week krijgen deelnemers 5 opdrachten en een eventuele extra opdracht voor op een vrije dag of in het weekend.
 • Er is een mooie variatie aan video’s, tekst en audiofragmenten.
 • Ook al loopt de MENTALE BOOST Challenge over 6 weken, deelnemers krijgen zes maanden toegang tot de opdrachten. Ze kunnen het trainingsprogramma dus op hun tempo doorlopen.

  Module 1 - ZINTUIGEN

  Hoe we de wereld rondom ons ervaren, hangt af van wat er binnenkomt via onze zintuigen. In drukke tijden komen er massa’s prikkels binnen.

  Module 2 - OVERTUIGINGEN

  Hoe jij denkt of hoe je spreekt tegen jezelf heeft uiteraard een grote impact op jou. Het bepaalt hoe jij je voelt en hoe jij wel of niet in actie komt.

  Module 3 - Zelfbeeld

  Deze week sta jij in het middelpunt van de belangstelling. Ontdek jouw kwaliteiten en leer ze gebruiken om jezelf een boost te geven. Versterk je zelfvertrouwen door weer meer jezelf te zijn. 

  Module 4 - ASSERTIVITEIT

  Velen onder ons zijn de zogenaamde ‘pleasers’ en maken er een prioriteit van om het de ander naar zijn of haar zin te maken. Deze week zet je jezelf eens op de eerste plek. Ontdek wat dat doet bij jezelf (en bij anderen).

  Module 5 - MOTIVATIE

  Deze week leggen we een ontdekkingstocht naar jouw beweegredenen af. Sta even stil bij wat jou in beweging brengt. Kom te weten waarom je iets wel of net niet doet. Ervaar hoe kleine dingen jou de nodige boost geven zodat je gaat doen wat je wil doen.

  Module 6 - ACTIE MINDSET

  De finishlijn van deze 6-weken durende challenge is in zicht. Het belangrijkste doel dat we nog willen bereiken is jou nog meer goesting geven om het gat tussen weten en doen te verkleinen. 

   

  We bieden een mentale fitness aan om het menselijke brein rustiger, fitter en veerkrachtiger te maken.

   

  Veelgestelde vragen

   

  ‘Hoeveel tijd per dag spendeer ik per opdracht?’

  De ene opdracht is al wat groter dan de andere. Voorzie een kwartier (max. een half uur) in de ochtend om de opdracht te lezen of te bekijken én om te bedenken hoe je de opdracht die dag gaat aanpakken. De Mentale Boost Challenge begint met opdrachten waarbij je er rustig kan inkomen. De eerste week bijvoorbeeld zijn het korte opdrachten die je kan volbrengen tijdens je dagelijkse activiteiten.

  ‘wat als ik eens geen tijd heb om een opdracht te doen?’

  Een gouden tip uit de motivatiepsychologie luidt: ‘Het is oké als je eens een dag overslaat, maar probeer geen twee dagen te skippen.’ De opdrachten bouwen verder op elkaar waardoor het overslaan van een opdracht je kan doen twijfelen bij een latere opdracht. Tijdens het weekend kan je een opdracht inhalen of kan je je nog wagen aan een weekendextraatje dat verder inzoomt op de opdrachten van de voorbije week.

  ‘kan ik de opdracht op eender welk moment van de dag uitvoeren?’

  De challenge is er op gericht om dagelijks met één of meerdere opdrachten aan de slag te gaan. Het merendeel van de opdrachten zijn zo opgesteld dat je iets dient te doen tijdens je (werk)dag.  Onze favoriete aanpak met de grootste kans dat je de opdrachten ook echt gaat doen? Koppel het bekijken van de opdracht aan je ochtendritueel en beslissen wanneer je die dag de opdracht gaat uitvoeren. ‘s Avonds je opdracht voor de volgende dag bekijken is uiteraard ook een optie (zolang je dan maar beslist wanneer je actie gaat ondernemen). De keuze is aan jou.