Veer-Krachttraining

 een opleiding die de veer van werknemers krachtig houdt

Deelnemers gaan aan de slag met veelzeggende (groeps)oefeningen waarmee ze hun fysieke, mentale, sociale en doelgerichte veerkracht kunnen trainen. Aangezien de boog niet altijd gespannen kan staan, wordt deze ernstige opleiding doorkruist met luchtige en ludieke momenten.

“Ik heb met Veerle samengewerkt in het kader van een workshop over veerkracht. Veerle bracht een logisch opgebouwde en heldere workshop, met een grote portie gezonde humor. Haar aanpassingsvermogen aan de groep was groot. In tegenstelling tot vele andere workshops, bracht Veerle een 2 à 3-tal belangrijke kernboodschappen, in plaats van het viervoudige. Hierdoor was de workshop niet alleen dynamisch en energie-gevend, maar ook echt leerrijk. Zeker voor herhaling vatbaar!”  

Thomas Marynissen

Antwerp Management School

Veerle heeft een innemende persoonlijkheid en stelt je onmiddellijk op je gemak. Met heldere taal en aangename spreekstijl word je onmiddellijk meegezogen in wat ze te vertellen heeft. Dit is bovendien heel leerrijk. Een aanrader van formaat!

Joke Holvoet

Elft

INHOUD VAN DEZE OPLEIDING

Hoe groot is de kans dat mensen tegenslagen meemaken in hun leven? Helaas 100%! Bovendien worden werknemers vaak geconfronteerd met een hoge werkdruk, veranderingen, onzekerheid,… Hoe goed mensen hiermee omgaan of hoe goed ze terug veren na een tegenslag hangt af van hun veerkracht. Gelukkig is die kracht, net zoals spieren, trainbaar!

Fysieke veerkracht

Welke gezonde alternatieven voor alcohol en slaapmiddelen bestaan er? Hoe kan je tijdens een werkdag je spanningsniveau verlagen? Hoe kan je gemakkelijker de ‘klik’ maken na een werkdag? Welke fysieke oefeningen helpen daar bij?

Mentale veerkracht

Hoe zit het met jouw respons-ability? Hoe blijf je positief in moeilijke situaties? Sterker nog: hoe ontwikkel je een groeimindset bij jezelf en bij jouw collega’s? 

Sociale veerkracht

Wat kan je samen met je collega’s ondernemen om jullie veerkracht te verhogen? Met welke psychosociale inzichten kan je spelen om de veer sterk te houden?

Doelgerichte veerkracht

Dit is een vaak verwaarloosde vorm van veerkracht maar een o zo belangrijke. Heb je een plan voor je leven? Wat verhoogt je slaagkans om je doelen te bereiken? Hoog tijd om eens verder te denken dan het alombekende ‘s.m.a.r.t.’- principe. Hier echt werk van maken zorgt voor een stevig anker in tijden van tegenslagen.

 

Burn-out tijdig herkennen

Wanneer de rek uit de veer is, wordt het gevaarlijk.  Dan dreigt een burn-out. Een goed inzicht in het mechanisme en de fasen van deze energieziekte kan veel ellende voorkomen. En… wat als een collega opgebrand thuis zit? 

 

 

Maximum aantal deelnemers

Maximum 30 deelnemers offline en 15 deelnemers online.

Een halve of hele dag

Online of offline

Ik wou je gewoon nog even bedanken voor de veer-krachttraining. Het was één van de eerste opleidingen waar ik superveel aan heb gehad. Niet alleen werkgericht, vooral ook privé. De opleiding was precies het duwtje in de rug dat ik nog nodig had om me te herpakken na een moeilijke periode. Dank je wel!

Silvie

Agilitas

“Dankjewel, er zit na vanmorgen heel wat meer rek op mijn veerkracht”

Anneke

Thomas More

“Je presenteert duidelijk op een manier die me zal bijblijven! Motiverend! Boeiend!”

Isabel Tomboy

Store Raamdecoratie

“Veerle is een spontane en gedreven dame die inspeelt op de deelnemers tijdens de opleiding, praktijkgerichte voorbeelden geeft en niet verlegen is om met een kwinkslag iedereen mee in het verhaal te hebben. Dat laatste is een echte kunst, je publiek tot het einde blijven boeien … en dat doet ze! Onze deelnemers zijn dan ook telkens vol lof over hetgeen Veerle brengt, het zijn geen door-de-weekse-opleidingen, maar opleidingen waar je effectief iets mee kan DOEN!”

Katy Moens

Agilitas

“Heel duidelijk, leuk om te beluisteren, bruikbaar, interactief, optimisme straalt ervan af!”

Thomas

VDAB

Het was een leerrijke en boeiende dag. Chapeau voor Veerle die het op een toffe en persoonlijke manier heeft gebracht! Dit gaat een positief gevolg hebben!

Dirk Puttenaers

Notariaat Indekeu

“Bedankt voor de organisatie van deze zinvolle workshop, hij blijft nazinderen! Veerle heeft indruk gemaakt.”

Tine Bracke

Water-Link