ERGO Traject

Meer bewegen. Minder zitten.

EEN traject is de opleidingsvariant van een saladbar. Je kiest zelf de basis, de toppings en de dressing. 

  Aantal deelnemers

  Maximum 30 deelnemers per traject.

  Doel

  Collega’s motiveren elkaar om minder lang te zitten en meer te bewegen. Dit traject is een ergoteambuilding die uitval door fysieke klachten helpt voorkomen.

  Korting

  Door verschillende producten te combineren scoor je een mooie korting.

  Tijdsduur

  Van kick-off tot finish minstens 5 weken.

  STAP 1:

  Kies de basis van dit traject

  In tegenstelling tot het veerkrachttraject is er maar één basis voor dit traject

   

  OPTIE 1: ERGO WAKE UP CALL

  Dit is de meest ergocentrische opleiding die ogen opent. Onafgebroken zitten heeft gevolgen waar we niet blind voor mogen zijn. Deze opleiding geeft inzichten en goesting om kantoortools juist in te stellen, minder te zitten en meer te bewegen tijdens werkdagen. 

  STAP 2:

  Kies de topping(s) voor dit traject

  Laat de ‘Ergo wake up call’ nazinderen. Krijg toegang tot de filmpjes met heel wat ergonomische richtlijnen en fysieke oefeningen

  TOPPING 1: ERGO CINEMA 'DE BOODSCHAPPEN'

  Na de ‘Ergo Wake Up Call’ is de kans heel groot dat ergonomie ‘top of mind’ is. Ogen zijn open gegaan voor de gevaren van langdurig en kromgebogen zitten. Deze topping voorziet enkele fimpjes met de herhaling van de ergonomische richtlijnen uit de ‘Ergo Wake Up Call’. De tijd vliegt voorbij tijdens de ‘Ergo Wake Up Call’, daarom vinden deelnemers hier ook nog extra boodschappen.

  TOPPING 2. ERGO CINEMA 'DE OEFENINGEN'

  ‘Kunnen wij die oefeningen nog ergens terugvinden?’ is een klassieke vraag aan het einde van de Ergo Wake Up Call. Et voila: Zo ontstond deze Ergo Cinema. Deelnemers krijgen toegang tot fimpjes van de fysieke oefeningen die we samen deden tijdens de ‘Ergo Wake Up Call’. Bovendien krijgen deelnemers nog een lading extra oefeningen.

  TOPPING 3. GO FLEX CHALLENGE

  De ‘GO FLEX Challenge‘ is een fysiek oefenprogramma van 4 weken rond evenwicht, flexibiliteit en rompstabiliteit. Elke week krijgen deelnemers toegang tot 7 nieuwe oefeningen (via filmpjes). Deze challenge is er voor mensen die te veel zitten én zich een stijve hark voelen.

  STAP 3:

  Voeg nog een dressing toe

  Online Energy Breaks

  Deelnemers smijten zich vaak pas in oefeningen als ze opgevolgd worden. Net daarom ontmoet ik graag, online weliswaar, de deelnemers nogmaals tijdens één of meerdere energy breaks tijdens en/of na afloop van de challenge.  Staand uiteraard. We staan even stil bij het effect van de ‘Ergo Wake Up Call‘ én we doen samen enkele fysieke oefeningen.

  “Wat een interactie tussen spreker en deelnemers! Er is een mooi evenwicht tussen theorie en oefeningen. Veerle brengt alles bovendien heel vlot, dynamisch en met een vleugje humor. Zeer aangenaam om de ‘Ergo Wake Up Call’ te volgen: je leert nieuwe zaken, en ziet zaken die je al weet herbevestigd. De challenge en de vervolgsessie stimuleert ook om de opgedane kennis om te (blijven) zetten in de praktijk: je weet dat je ermee verder aan de slag moet.”