Veer-krachttraining WEBINAR

Thema: Vitaliteit

Een opleiding die de veer van werknemers krachtig houdt

Tijdens deze online workshop krijgen deelnemers veelzeggende (groeps)oefeningen waarmee ze hun fysieke, mentale, sociale en doelgerichte veerkracht kunnen trainen. Aangezien de boog niet altijd gespannen kan staan, wordt deze ernstige opleiding doorkruist met luchtige en ludieke momenten.

“Ik heb met Veerle samengewerkt in het kader van een workshop over veerkracht. Veerle bracht een logisch opgebouwde en heldere workshop, met een grote portie gezonde humor. Haar aanpassingsvermogen aan de groep was groot. In tegenstelling tot vele andere workshops, bracht Veerle een 2 à 3-tal belangrijke kernboodschappen, in plaats van het viervoudige. Hierdoor was de workshop niet alleen dynamisch en energie-gevend, maar ook echt leerrijk. Zeker voor herhaling vatbaar!”  

Thomas Marynissen

Antwerp Management School

“Met of zonder mondmasker, offline of online, ongelooflijk hoe jij mensen goesting kan doen krijgen om na 90 minuten echte voornemens te maken om hun energie beter te managen!

Marleen Nobels

Thomas More

Aan wat mogen deelnemers zich verwachten?

Hoe groot is de kans dat mensen tegenslagen meemaken in hun leven? Helaas 100%! Bovendien worden werknemers vaak geconfronteerd met een hoge werkdruk, veranderingen, onzekerheid,… Hoe goed mensen hiermee omgaan of hoe goed ze terug veren na een tegenslag hangt af van hun veerkracht. Gelukkig is die kracht, net zoals spieren, trainbaar!

Fysieke veerkracht

Welke gezonde alternatieven voor alcohol en slaapmiddelen bestaan er? Hoe kunnen werknemers tijdens een werkdag hun spanningsniveau verlagen? Hoe kunnen werknemers gemakkelijker de ‘klik’ maken na een werkdag? Welke fysieke oefeningen helpen daar bij?

Mentale veerkracht

Hoe zit het met de respons-ability van werknemers? Hoe blijven ze positief in moeilijke situaties? Hoe kunnen ze als het ware zichzelf thuis en op het werk een peptalk geven?

 

Sociale veerkracht

Wat kunnen werknemers samen ondernemen om hun veerkracht te verhogen? Met welke psychosociale inzichten kunnen mensen spelen om hun veerkracht te verhogen?

Doelgerichte veerkracht

Dit is een vaak verwaarloosde vorm van veerkracht maar een o zo belangrijke. Hebben werknemers een plan voor hun leven? Welke zaken helpen om die doelen te bereiken? Hoog tijd om eens verder te denken dan het alombekende ‘s.m.a.r.t.’- principe. Hier echt werk van maken zorgt voor een stevig anker in tijden van tegenslagen.

 

Een halve of hele dag

Maximum 12 deelnemers

Om de connectie met de groep zo stevig mogelijk én het energieniveau zo hoog mogelijk te houden tijdens dit webinar, worden deelnemers gevraagd om via hun webcam in beeld te komen. Het aantal deelnemers aan dit webinar is dus enerzijds afhankelijk van het videoconferentie softwareprogramma dat je bedrijf gebruikt/toelaat. Een maximum aantal deelnemers (vanuit çava çava!) is 12 deelnemers.

Ik wou je gewoon nog even bedanken voor de veer-krachttraining. Het was één van de eerste opleidingen waar ik superveel aan heb gehad. Niet alleen werkgericht, vooral ook privé. De opleiding was precies het duwtje in de rug dat ik nog nodig had om me te herpakken na een moeilijke periode. Dank je wel!

Silvie

Agilitas

“Heel duidelijk, leuk om te beluisteren, bruikbaar, interactief, optimisme straalt ervan af!”

Thomas

VDAB

‘çava çava!’ is een erkende dienstverlener van de KMO Portefeuille. Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO Portefeuille. Jouw KMO kan tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren. Lees hier meer info over de KMO Portefeuille.