Ergo Wake Up Call WEBINAR

Thema: Ergonomie

Een interactief webinar dat ogen opent en werknemers goesting geeft om (ook in hun thuiskantoor) hun rug te beschermen

De gedrevenheid van werknemers doet hen in hun scherm kruipen en met een kromme rug op hun dure (ergonomische) stoel zitten. Ze blijven ‘goed’ doorwerken zonder rugvriendelijke pauzes te nemen. Onafgebroken zitten heeft gevolgen waar ze niet blind voor mogen zijn. Deze presentatie zorgt voor een wake up call voor jouw personeel!

“De ‘Ergo Wake Up Call’ werd door Veerle zeer origineel en met een hoog  ‘Walk the talk’ principe gegeven.Door haar aanstekelijk energiepeil werd het energiepeil van de groep hoog gehouden.  Al onze medewerkers hebben het dynamisch zitten concept aan de lijve ondervonden en bijgevolg ook omarmd. Een succesvolle workshop!”

Diederik Vermoesen

Siemens Gamesa

“Onze ambassadeurs waren laaiend enthousiast om aan onze ergocampagne te beginnen na de ‘Ergo Wake Up Call’. We kregen heel wat positieve reacties over jouw offline én online presentaties: Perfecte mix tussen theorie, oefeningen en anekdotes. Dit is echt op jouw lijf geschreven, Veerle.”

Anke De Waele

delaware

Aan wat mogen deelnemers zich verwachten?

De scherpste focus van deze ‘Ergo Wake Up Call’ ligt op het wakker schudden van jouw personeel op een interactieve, dynamische en humoristische manier. Deelnemers krijgen een flinke portie tot de verbeelding sprekende anekdotes en veelzeggende oefeningen die stuk voor stuk gelinkt worden aan ergonomische principes.

Bewustmaking zitschade

Een perfect getunede bureaustoel is geen waterdichte bescherming tegen fysieke klachten. Er is nog steeds een verhoogd arbeidsrisico. Vanaf één uur onderbroken zitten schakelt het lichaam terug naar een slaapmodus. Wat zijn de gevaarlijke gevolgen van zitten op fysiek én mentaal vlak?

Ergo check points

De belangrijkste ergonomische checkpoints in functie van een veilige bureausetting (bureaustoel, toetsenbord, scherm, muis,…) worden samen overlopen. Welke strategie zorgt voor een minimale belasting op de gewrichten?

Ergo oefeningen

Veel mensen proberen al dat stilzitten vaak ‘goed te maken’ met wat sporten na de uren. Helaas, de zitschade kan niet worden gecompenseerd omdat zitten op zich schadelijk is. Welke haalbare oefeningen kunnen jouw werknemers overdag doen om de gevolgen te voorkomen?

90 minuten

Onbeperkt aantal deelnemers

Om de connectie met het publiek zo stevig mogelijk én het animogehalte zo hoog mogelijk te houden tijdens dit webinar, worden deelnemers gevraagd om via hun webcam in beeld te komen. Het aantal deelnemers aan dit webinar is dus afhankelijk van het videoconferentie softwareprogramma dat je bedrijf gebruikt/toelaat.

“Een typische reactie van deelnemers is dat ze zich niet verwacht hadden aan zo’n levendige en leerrijke offline/online opleiding over ergonomie!”

Veerle Franqui

çava çava!

“Veerle had in geen tijd het volledige publiek in haar ban. Iedereen deed enthousiast mee. Kortom, een super sessie die we hard kunnen aanbevelen. Het heeft ons in ieder geval aan het denken gezet”

Tanja De Greve

Ontex

‘çava çava!’ is een erkende dienstverlener van de KMO PORTEFEUILLE. Deze ‘Ergo Wake Up Call’ komt in aanmerking voor de KMO Portefeuille indien u de ‘Ergo Combo’ kiest. Een ‘Ergo Combo’ is een combinatie van 90 minuten offline/online ‘Ergo wake up call’, aansluitend 60 minuten offline/online  ‘Ergo Oefeningen XL’ en als afsluiter een offline/online desk to desk coaching met de ‘Ergo Tour’. Per halve dag kan je 9 werknemers de ‘Ergo Combo’ laten volgen. Jouw KMO kan voor de ‘Ergo Combo’ een subsidieaanvraag doen bij de KMO Portefeuille en tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren. Lees hier meer info over de KMO Portefeuille.