Ergo Tour

Thema: Ergonomie

Desk to desk coaching – Een ergo werkplekscan

The Ergo Tour is een interactieve ergonomische desk-to-desk rondgang langs de werkplekken van je personeel. Deelnemers krijgen 20 minuten persoonlijk ergonomisch advies aan hun eigen (of flex) werkplek. Samen overlopen we alle ergo checkpoints. Wat onmiddellijk aangepast kan worden, wordt aangepast. Hebben de deelnemers De ‘Ergo Wake Up Call’ gevolgd, dan volstaat 10 minuten per persoon.

“Je voelt dat ze ergonomie ademt, leeft. Ze komt heel vlot en duidelijk over. Veerle speelt erg goed in op vragen of opmerkingen van mensen. Een erg interactieve sessie met de nodige uitleg met het waarom en hoe. Vlotte communicatie en samenwerking tijdens de voorbereiding.”

Anke De Waele

delaware

Veerle is gepassioneerd en haar enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk. Ze kent haar materie door en door en heeft ook een overvloed aan overtuigingskracht. Een heleboel werknemers hebben tijdens een van de sessies bij Veerle onmiddellijk besloten om het roer om te gooien en de kaart gezondheid te trekken in het dagdagelijkse leven. Ze heeft een ongedwongen, spontane stijl die allesbehalve belerend overkomt.”

Anthony Stroobant

Liantis

Aan wat mogen deelnemers zich verwachten?

We staan even stil bij eventuele fysieke klachten en we overlopen de cruciale ergonomische principes. In combinatie met de ‘Ergo Wake Up Call’ is deze ‘Ergo Tour’ een check of deelnemers alles goed begrepen/toegepast hebben.

Fysieke klachten

Zijn er fysieke klachten? Is er een mogelijke link met de organisatie van de werkplek? Of heerst er een rugonvriendelijke gewoonte die de werknemer onbewust toepast tijdens een werkdag? Wat heeft de persoon in kwestie al uitgeprobeerd?

Ergo checkpoints

Hoe goed kent de deelnemer zijn/haar stoel? Liggen documenten op een nekvriendelijke plaats? Staat het scherm goed opgesteld? Hoe kunnen polsklachten voorkomen worden? Wat kunnen we onmiddellijk samen aanpassen? Deze zeer concrete tips zorgen voor een voelbare verandering.

Ergo oefeningen

Fysieke klachten voorkomen gaat over meer dan een perfect ingestelde stoel. Meer bewegen blijft cruciaal in het preventieverhaal. Welke oefeningen kunnen werknemers aan hun bureau doen?

10 of 20 minuten/persoon

Deelnemers krijgen 20 minuten persoonlijk ergonomisch advies aan hun eigen (of flex) werkplek. Hebben de deelnemers de ‘Ergo Wake Up Call’ gevolgd, dan volstaat 10 minuten per persoon.

12 deelnemers

‘çava çava!’ is een erkende dienstverlener van de KMO Portefeuille. Deze ‘Ergo Tour’ komt in aanmerking voor de KMO Portefeuille indien u de ‘Ergo Combo’ kiest. Een ‘Ergo Combo’ is een combinatie van 90 minuten ‘Ergo wake up call’, aansluitend 60 minuten ‘Ergo Oefeningen XL’ en als afsluiter een desk to desk coaching met de ‘Ergo Tour’. Per halve dag kan je 9 werknemers de ‘Ergo Combo’ laten volgen. Jouw KMO kan voor de ‘Ergo Combo’ een subsidieaanvraag doen bij de KMO Portefeuille en tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren. Ontdek hier meer info over de KMO Portefeuille.